RV – Deň druhý

Zdá sa mi, že čas akosi spomalil. Včerajšok som vyhodnotil ako pozitívny v zmysle dodržania predsavzatého. Zaspávalo sa mi dobre, ba dokonca som nadránom mal chuť „típnuť“ budík a pokračovať v spánku. Nemôžem to však pripisovať jednému jedinému dňu správnejšieho stravovania. Viem, že bude treba  pevnú vôľu, odriekanie, kombinovanie správnych potravín a hlavne odolávať pokušeniam.

Hurá na deň druhý. Stále ešte premýšľam, či ísť podľa pravidiel 90 dňovej diéty, alebo nie. Veď ani minulý rok som sa toho strktne nedržal a zbavil som sa 14 kg. Neviem však, či tuku, alebo aj svalovej hmoty, pretože som to nemal ako merať. Tentokrát mám v pláne zapojiť i kúsoček fyzickej aktivity.

Už dva mesiace chodím do kancelárie na ôsme poschodie po schodoch. Aspoň ráno. No stalo sa a kupodivu sa nebránim také spraviť aj po obede.

Už viac ako dva mesiace robím v rámci rannej procedúry po dvadsať klikov. Nie na široko ako Fico, ale správne, na úzko. Je to ťažšie, mám z toho lepší pocit.

Takže deň druhý:

Raňajky:
– tri čajové lyžičky zmesi nepražených a neslaných zŕn slnečnice a dyne
– káva s mliekom a bez cukru
– jablko

Desiata:
– mrkva

Obed:
– pečené zemiaky z Billy (ako hotové jedlo). K tomu jedna paradajka, paprika a tretina šalátovej uhorky. Preliate olivovým olejom a jemne soľou dochutené. Zajedané krajcom celozrnného chleba
– 3 dcl vývaru z polovice bujóna

Olovrant:
– banán a za dve hrste tých semiačok, čo ráno

Večera:
– pečené krájané zemiaky na panvici na troche olivového oleja s dusenou cibuľkou a dvomi sherry rajčinami

Večer sme boli hrať s kapelou v jednom z bratislavských podnikov, takže dilema. Bol som autom, alko teda nehrozilo. Z celého dňa som bol prevodovaný – pretekutinovaný, čo znamená, že minerálka, alebo zase čistá voda, ma nelákala. Domáca citronáda, ktorá bola naozaj štýlovo podávaná túto dilemu rezko poriešila.