Duševne toxický človek

Neuveríš, kým nezažiješ! Aj takto by sa dal charakterizovať postoj k duševne toxickému človeku. Pokiaľ ti totiž o takomto človeku niekto rozpráva, stále veríš, že sám by si sa snažil takéhoto človeka pochopiť a pomôcť mu aj napriek tomu, že nezávisle z každej strany dostávaš o ňom iba nepríjemné fakty. Aj keď tie sú podávané totálne znechuteným spôsobom. Stále ale nie si schopný pochopiť, čo tak strašného na tom môže byť, že sa to celé nedá prekúsnuť. V očiach tých ľudí, ktorí už s ním prišli do styku, vidíš len zdesenie a úzkosť, otvorené ústa i otázniky v očiach. Neveríš. Až do momentu kým zažiješ. Až potom, aj napriek tvojej protisnahe neuveriť, uveríš aj keď nechceš.

Čo to vlastne TOXICITA je, nám celkom jasne popisuje článok na Wikipédii a samozrejme aj mnoho iných zdrojov. Je to akési „intro“, akýsi „core“ k pochopeniu slovného spojenia duševne toxický človek. Na internete nájdeš teda rôzne články na tému duševne toxických ľudí, preto nemám v úmysle opisovať odborne o čo tu ide. Tu ide skôr o osobnú skúsenosť. Áno, už aj moju. A tá mi otvorila ústa tak, že mi takmer sánka ostala ležať na prsiach. Nechápačky totálne!

Aby si sa aspoň okrajovo vnoril do daného pocitu, bude úplne stačiť, ak si len očami prebehneš nasledovné, náhodne vybrané, články.

10 typů toxických lidí

A nie je to len o jednom človeku. Toxickým spôsobom sa môže prejaviť aj vzťah i čokoľvek postavené na vzájomnej komunikácii a dôvere.

Znamenia, že váš vzřah je toxický

Ako nás ovplyvňuje toxický človek?

A keď je toho už veľa, tak to jednoducho zo seba chceš nejako dostať. Vlastne si určitým spôsobom vytvoriť akýsi obranný postoj, pretože rozumná komunikácia tu zlyháva na plnej čiare. A z tohoto môjho obranného mechanizmu vznikla malá, no neprívetivá skladba s príslušným názvom:

Toxický človek

Arogantný sebec, čo všade bol a všetko vie,
bolestín a narcis, pekné slovo nepovie,
ten pesimista trápi každého, kto nie je s ním,
ponižuje, kričí, oponuje zakaždým.

Toxický muž zdá sa, nie je vymyslený tvor,
toxikuje, hrá sa, nestavaj sa mu na odpor.

Pasívno-agresívny vulkán hrozí výbuchom,
necitlivý buran, čo nasrané má za uchom.
Sociopsychopat, nemôžeš s ním počítať.
Ten povýšenec, hulvát, vie ako ti to spočítať.

Toxický muž zdá sa, nie je vymyslený tvor,
toxínový zásah, nestavaj sa mu na odpor.

Arogantný sebec!
Bolestín a narcis!
Agresívny vulkán!
Povýšený hulvát!

Toxický muž krása,
do ružova neľudské prasa,
ako prd sa šíri ovzduším,
jak je silný nikto z nás netuší.
Hej, toxický muž… už čuš!!!