Ona a On a sú doma

Sú mladí, adoptovaní. Nemôžu byť ešte spolu. Sami, len tak bez dozoru. On je v jeho veku ešte stále panic, taká netestovaná zdržanlivosť. A Ona? Tá je na také ešte priveľmi mladá… a kto by to chcel riskovať? Veď ešte nedospeli…

Spoznali sa u nás doma. On prišiel prvý, zabýval sa rýchlo, lebo na pohodlie sa zvyká rýchlo. Nemal som ho zo začiatku rád, pretože napriek svojej dobrej, ba dá sa povedať, že dokonale vyšperkovanej hygiene, som cítil ako smrdí a žiť s ním takto v jednej domácnosti sa mi veru nepáčilo. Ale čo mi ostávalo? Bol som jediný v domácnosti, kto s jeho príchodom nesúhlasil. No dá sa bojovať proti väčšine? A tak som si zvykol. Býva s nami ako člen rodiny už niečo cez tri roky. Poviem Vám, zvykli zme si. Celá rodina.

A jedného dňa k nám prišla. Ona. Nečakane. Mladá, krásna a tichá, no ako sa neskôr ukázalo, omnoho odvážnejšia i prítulnejšia zároveň. Prišla spolu s veľkou návštevou, zapáčilo sa jej a už neodišla. Prichýlili sme ju, veď sme nemali to srdce nechať ju na ulici. Teraz býva na prízemí. Ešte si na ňu len zvykáme.

A aby bolo jasno, tak v zmysle pokračovania rodinných spolubývajúcich sa narobili poriadky.

Puco – ako ho deti nazvali – už prežíva zimy vonku na dvore. Je už celoročne vonku. Mrazy? V pohode, veď má zateplenú búdu 5cm polystyrénom a dvojitým drevom. Na dvierkach má v zime plexisklo, aby mu nefúkalo, jednoducho prepych. Ale veď čo by som nespravil pre deti, nie?
(mimochodom asi skôr pre seba, pretože odkedy tam býva, je doma čistý vzduch)

Elinka – tá prišla ako darček k prijímaniu syna. Skoro ma otočilo! Jedného králika som sa prácne zbavil kompromisom za stavbu prepychovej búdy a teraz mi tu táto samica rastie v klietke rovno pred očami! A znova ten smrad.

„Všeho jenom do času.“

Napriek tomu, že si viem predstaviť takého chutne gastronomicky upraveného králika, to deťom samozrejme nespravím.

Bude sa stavať!!! Nakúpim drevo a postavím im zateplené dvojkomorové sídlo s výbehom na trávu, ale pozor…. všetko musí byť tak, aby bola aj manželka spokojná, veď jej nemôžem predsa do záhrady postaviť obyčajnú králikáreň.