RV – Prechod štvrtou záhradou

Ešte nebola ani prvá, ani druhá a ani tretia záhrada a už tu máme štvrtú, že? Boli to len dni, i keď nie celkom obyčajné. Dnes však tomuto ďalšiemu neobyčajnému dňu nepoviem inak ako Záhrada.

Vitamínový deň, keď je možné konzumovať ovocie a zeleninu ani inak nazvať nejde. Jednoducho záhrada. Odpočinkový deň pre žalúdok od všetkých tých bielkovín, sacharidov či uhlohydrátov. Nuž tak poďme na to. Zvládnem to?
Včera večer som si ešte stihol namočiť do obyčajnej vody z vodovodu sušené figy (taký ten malý guľatý balíček, čo sa bežne kupuje najmä na vianoce) a sušené slivky. Tie mi ostali ešte otvorené z čias Altánkovice – domáceho mecheche, kde sme hrali s kapelou na dvore v Altánku. Robil som vtedy kapustnicu a ako inak, bez sušených sliviek by kapustnica kapustnicou nebola. Aj keď jej bolo vtedy veľa, nepodarilo sa mi spotrebovať celé balenie.

Raňajky:
Vodu, kde sa máčali cez noc „sušenice“ som zlial a pridal trochu motorového oleja. No, vychádzam z toho, že ak slivka a figa sú dva takty, tak do dvojtaktu sa neprilieval iba benzín – miešal sa v predpísanom pomere s motorovým olejom. A keďže táto voda ma mala naštartovať ako palivo, tak som ju metaforicky spomeroval so šťavou z polovice citróna. A keď sa do času obeda z tohoto komplexného raňajkového menu neposeriem, tak to bude víťazstvo v podobe pekne vstrebaných vitamínov pre moje nepokojné tučné telo.

Desiata:
Dlabal som pár namočených fíg a sliviek.

Obed:
Mno, obed. Tak toto je taký veľký oriešok. Keby som bol išiel presne podľa 90 dňovej diéty, tak hriech preveliký by bol toto. Veľmo si ten môj žalúdok neoddýchol, ako som bol plánoval. Čo už. Jednoducho nemôžem odolať Pho Bo polievke, ktorú aspoň raz do týždňa v robote dáme. Ak si raz na ňu zvykneš…. je to ako so sushi, buď ho nenávidíš, alebo miluješ…

Olovrant:
„Ta hybaj, bo totie figy mi už idú krkom!“ Šup s nimi do mixéra – bolo ich asi 9 kúskov – pridaj jeden banán, lyžicu medovicového medu, šťavu z polovice citróna a 100g nasucho opražených nesolených slnečnicových semienok. Fajna kaša! Dal som len polovicu. Na večeru bude chladené.

Večera:
No veď ako som bol vravel. Na večeru bola tá kaša.

Nuž idem voľačo vymyslieť na zajtra. Máme voľno, tak uvidíme.