RV – 22 dní

Dnes sem dám trochu kultúry. Miro Žbirka síce myslel túto skladbu 22 dní asi celkom inak, že tých 22 dní ešte len ostáva, no v mojom prípade je to presne naopak. Práve dnešným dňom tých 22 dní už prešlo a mám ich, relatívne úspešne za sebou. Mno, vlastne, či úspešne sa dozviem o sedem dní, kedy bude váženie a meranie. Takže príjemný kultúrny zážitok s hitorickou (1995) skladbou od Mira Žbirku.

22 dní

Už len 22 dní,
prosím nezabudni,
že sa blíži
deň, keď zazvoní zvon
a tam stáť bude on
na prahu.

Už len 22 dní
a tak nezabudni
čas sa krátí,
plynie ako voda,
neviem kto mi dodá
odvahu.

Ruky už nad hlavu dvíham, zbalím to radšej hneď sám,
ešte 22 dní a z obrazu zostane rám.

Už len 22 dní prosím nezabudni, že sa blíži
deň, keď posledný krát budem pri tebe stáť bezmocný.

Už len 22 dní a tak nezabudni, že sa kráti
ten bezcitný čas, čo si nevšíma nás, naše sny.

Ruky už nad hlavu dvíham,
zbalím to radšej hneď sám,
ešte 22 dní  a z obrazu zostane rám.

Ououoo, zostalo niekoľko dní,
ououoo, zostalo niekoľko dní.

Rruky už nad hlavu dvíham,
zbalím to radšej hneď sám,
ešte 22 dní a z obrazu zostane rám.

Ououoo, zostalo niekoľko dní,
ououoo, zostalo niekoľko dní,
ououoo, zostalo niekoľko dní,
ououoo, zostalo niekoľko dní.


Raňajky:
Jablko a pomaranč.

Desiata:
Za hrsť hrozienok.

Obed:
K obedu som sa v tento deň takmer nedostal. U doktora som jesť nemohol a ani nemal čo, potom som šiel na nákup a čakal som na syna pred školou. Hlad bol už neskutočne nepríjemný a tak som podľahol a zahnal ho dvomi čerstvými a dokonca celozrnnými cesnakovým uzlami.

Olovrant:
Konečne som začal robiť obed, ale vďaka časovému pásmu, do ktorého sa tento proces dostal, to bude asi na večeru. Ostrokyslú polievku som ale dal.
Ale nebola to tá typická ostrokyslá s kuracím, alebo kačacím mäsom a judášovým uchom. Bola to taká vegetariánska domáca.

Tu je recept:
Do hrnca s vodou (cca 2,5 l) nahádžeme:
Všetko na jemno nakrájané
– červenú papriku
– mrkvu
– bambusovké výhonky-plátky
– kúsok hlivy

Prisypeme za hrsť sójových vločiek. Pridáme dve kocky zeleninového bujónu, podľa chuti sójovej jemnej omáčky (nie tú hustú a silnú od vitany, či od koho to je), dve malé chilli papričky a privedieme k varu. Pridáme podľa chuti ocot a chvíľu povaríme. Keď nám to pekne vrie primiešame škrob. Možeme aj Solamyl, ja som však mal škrob zo strúhaných zemiakov, z ktorých som pár dní dozadu robil zemiakové placky. Keď je polievka taká soplovitá, necháme trochu prevrieť a vypneme. Nakoniec pridáme za hrsť nakrájanej čínskej kapusty a premiešame – už nevaríme.

Večera:
Vyššiespomenutá polievka a domáce sushi. K tomu šalát z Nori (krájané Nori, cesnak, strúhaná mrvka, soľ a balzamikový ocot a olivový olej) a všetko ostatné, ako má byť – wasabi, fermentovaný ďumier a tak. Rodine som spravil variácie s údeným lososom. Ale dal som si aj to. Vlastne dal som si všetko.

Mal som v pláne aj trochu športovať, ale žiaľ, nevydalo. Po večeri sa nemá a pred večerou už nebola voľná jedna celá hodina. Preto túto aktivitu posúvam na zajtrajší večer.