RV – Desať je prirodzené číslo

Rímska číslica je X. Číslo desať zodpovedá počtu prstov na rukách, alebo na nohách a má význačné postavenie medzi prirodzenými číslami. Je od neho odvodená desiatková sústava. Desiatka je aj protónové číslo neónu – chemického prvku v Periodickej tabuľko prvkov. Budeme svietiť!!! ;o))

A, napríklad, výklad Anjelského čísla 10 je nasledovný:
Vyššie sily ťa vedú prostredníctvom myšlienok a nápadov. Nevieš síce ako k tebe tieto myšlienky prišli, no buď k posolstvám, ktoré dostávaš, pozitívne naklonený.

Mám pocit, že anjelske číslo teraz vyjadruje to, čo sa tu vlastne so mnou deje. Asi som sa k posolstvám, ktoré dostávam, pozitívne naklonil. Veď ako inak by som prišiel na tak blbú myšlienku, že sa budem týrať akousi redukciou váhy?
Heeey man, just kidding. I know why! 

Ok, sarkazmuz nechám teraz bokom, pretože sa musím – vlastne chcem priznať so všetkým, čo tým, už nie tak nenažraným otvorom dnes prešlo dolu gágorom. Vieš, aby som sa neklamal.

Raňajky:
Pri rozbaľovaní balíčku som si v práci uvedomil, že som si nechal doma hummus k obedu. Znie to dobre, nie? Že humus! hehe. Budem sa musieť v práci zaobísť bez neho a prispôsobiť tak večerné stravovanie. Aj tak to ešte nemám presne plánované.
Začal som kávou s mliekom. Samozrejme bez cukru a dojedol som sušené marhule. Vzhľadom na fakt, že ich bolo v tom balíčku málo (cca 7) predpokladám, že budem musieť tlmiť hlad. Hlad je podľa mňa len skratka, ktorá má nasledovný význam –  Habituálna Labilita Angažovať Diétu.

Desiata:
Krásne oranžový pomaranč. Zatiaľ ma hlad nedesí.

Obed:
Dnes to bol naozaj ťažký oriešok. Až do rozhodnutia, že idem obedovať, som netušil, čo vlastne budem jesť. V práci som mal jednu papriku a tri väčšie cherry paradajky. Tak som ich nakrájal a pre zybtok si zabehol do potravín. Dlho som tam bezradne vyberal až vzišli z toho pečené zemiaky, cesnak v náleve (keďže bol v kyslom náleve, ani nesmrdel), fazuľa tiež v náleve a ako inak chilli z roboty. K tomu dva kúsky takých tých štvorcových, strašne zdravých a veľmi hutných, no nie veľmi chutných celozrnných chlebov. Nálevy som špeciálne kontroloval ešte pri výbere, takže som vybral kompromis.

Olovrant:
Už doma. 7 čajových lžičiek hummusu. Zdalo sa mi to málo, tak som to počítal. Ale stačilo. Po tak výdatnom obede ma ani teraz hlad nedesil.

Večera:
Tak som si zožral všetko, čo som dnes mohol. Pozerám preto do špajze, pozerám do chladničky a znova a znova, čo by som dnes mohol. Z hlavy sa mi dymí… no nič som nevymyslel. Ovocie na noc nie je ok lebo cukry cukrovaté, zoberiem si na ráno a tak som skončil na dvoch mrkvách. Práve som ich dochrumkal.

Dnes som odolal pozvaniu na pivo aj napriek tomu, že by som nič neplatil. Dobre viem, že pivo teraz nemôžem a ani žiadny iný alkohol. A tiež viem, že popri pive sa vždy niečo zje. Väčšinou je to nezdravé a nie veľmi vhodné k tejto mojej redukcii váhy. Takže som na seba hrdý. Naozaj som odolal.

Možno to bude znieť divne, ale už mám na zajtra plán. Ráno si spravím celozrnné cestoviny a z chladničky potiahnem posledné pesto, čo tam ešte čaká na svoj ťah a mám obed. Tak. Už len 19 dní a bude sa merať a vážiť. Som zvedavý, lebo hlad necítim a mám pocit, že stále niečo jem.